Porvoo by night
Jorma Wiitakorpi / Kirjoituksia / Porvoon keskustan kehittäminen

Porvoon keskustan kehittäminen

Julkaistu:

Hienoa Porvoon päättäjät!

Hienoa Porvoon päättäjät!

Oli mukava lukea lauantain (16.1) Uusimaasta, että kaupunkikehityslautakunta aikoo käsitellä lievennyksiä maankäyttösopimuksiin keskusta-alueella. Vihdoinkin asia tulee uudelleen esille.

Kaupunginhallitus teki asiasta vastaavia linjauksia jo tammikuussa 2017. Nämä linjaukset eivät ole tuottaneet tuloksia toistaiseksi. Porkkanaa tulee tarjota ensin ja riittävän suurena, jotta voidaan odottaa tuloksia. Onko lautakunnan käsittelyssä nyt oleva ehdotus riittävän radikaali, että alkaa todella tapahtua? Aikaa on kulunut liikaa asioiden pohtimiseen. Mieleeni tuleekin kysymys; vaikuttaako kunnallisvaalien läheisyys?

Tavoitteena tulee olla elävä keskusta lähivuosina eikä vasta 10 vuoden kuluttua. Tämä tarkoittaa, että keskustan alueelle tarvitaan lisää asukkaita ja työpaikkoja.

Samalla on huolehdittava, että liikennöinti kaupungin keskustan alueella on jatkossa mahdollista niin kävellen pyöräillen kuin autollakin. On useasti ehdotettu kahden tunnin ilmaista parkkiaikaa keskustaan. Tämä olisi tasapuolista yrittäjien kohtelua, koska Näsissä ja Tarmolassa tämä on mahdollista. Milloin tulee päättäjille maalaisjärkeä ja rohkeutta tämän ehdotuksen kokeiluun?

Seuraava esiin nostettava prioriteetti tulisi olla kaupungin tyhjien kiinteistöjen ja/tai tonttimaan todellinen määrä keskustan alueella. Tällä hetkellä me kaupunkilaiset maksamme tyhjien tilojen ylläpidosta. Tiedämme kaikki, että rakennusten kunto heikkenee niiden ollessa tyhjillään. Näissä asioissa tarvitaan nopeasti konkreettisia suunnitelmia ja toimenpiteitä. Vai pitääkö näissäkin asioissa odottaa seuraavan kunnallisvaalikauden loppuun?

Porvoossa tarvitaan nopeampia vastuullisia päätöksiä yhteistyötä tehden. Vastuullisuus tarkoittaa myös kykyä tehdä päätöksiä sekä toimeenpanna tehdyt päätökset. Olen yli 30 vuoden yritysjohtamistyön kokemuksesta oppinut, että pelkkä päätös ei riitä, vaan se jälkeen on tehtävä konkreettinen toimintasuunnitelma. Päätösten täytäntöönpanoon vaaditaan johtajuutta, jotta asiat toteutuvat ja saatetaan loppuun.

Lisää julkaisuja

20.1.2022

”Tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten” – kaupunginhallitus päättää Porvoon myytävistä ja purettavista kiinteistöistä helmikuussa

Julkaistu Uusimaa lehdessä 19.1.2022. Kirjoittaja Jyrki Hämäläinen Porvoon kaupunginhallitus ei maanantaina tehnyt päätöksiä kaupungin omistamien kiinteistöjen kohtalosta (UM 15.1.22). Asia

4.1.2022

Olkoon vuosi 2022 tekojen vuosi

Julkaistu Uusimaa sanomalehdessä 4.1.2022 Porvoossa tulee tänä vuonna päästä suunnitelmista toteutukseen. Tämä on selkeä ja vahva viesti, joka ontullut ainakin

17.12.2021

Ensin on vietävä läpi muutosprosessi

SOTE-uudistuksen toteutukseen kokonaisuudessa on Suomessa arvioitu kuluvan tulevina vuosina 5 000 – 7 000 miljoonaa euroa (5-7 miljardia €). Edellisen hallituksen aikana puhuttiin jopa miljardien säästöistä.