Vanha Porvoo
Jorma Wiitakorpi / Kirjoituksia / Kuuntelevatko virkamiehet porvoolaisia eli asiakkaitaan?

Kuuntelevatko virkamiehet porvoolaisia eli asiakkaitaan?

Julkaistu:

Kaupungin eri organisaatiot ovat viime vuosina teettäneet useita kyselyjä kaupunkilaisilta, mutta mitkä ovat olleet vastausten vaikutukset päätöksiin? Vastaus ”RIITTÄMÄTÖN”

Tässä muutama konkreettinen esimerkki viime vuosien ajalta.

Keskustan alueen yrittäjät, yli 100, jotka ovat päivittäin paikalla, ovat vastustaneet parkkipaikkojen poistoa keskustan alueelta. Virkakoneisto jatkaa suunnittelua toiseen suuntaan. Voidaan myös hyvin kysyä, onko maksullinen pysäköinti tasapuolista kohtelua keskusta alueen yrittäjiä kohtaan, koska sekä Tarmolassa että Näsissä on mahdollisuus parin tunnin ilmaiseen pysäköintiin.

Jokikadulla tehtiin syksyllä 2020 kysely uudesta pyöräkaistakokeilusta. Pääosa kyselyyn vastaajista vastusti sen jatkoa. Kaupunki päätti kuitenkin jatkaa kokeilua tämänkin vuoden.

Toukovuoreen on omalla autolla hankala päästä. Serpentiinitie on hienon näköinen, mutta Suomessa on talvikin. Asukkaat haluavat autolla suoran yhteyden Kevätkummusta, mutta kaupungin suunnittelijoiden mukaan on riittävä, kun sinne pääsee bussilla ja pyörällä.

Kaikessa suunnittelussa on mielestäni muistettava, että vaikka ilmastomuutos on realiteetti, niin onneksi vielä pitkään meillä on eri vuodenajat. On talvi, usein märkä ja tuulinen syksy eikä keväälläkään aina aurinko paista. Jos olisimme Malagassa niin tilanne olisi toinen.

On todella tärkeää, että kaupungin eri organisaatiot tekevät kyselyjä asiakkailtaan eli meiltä porvoolaisilta, mutta olen tottunut, että kyselyjen järjestäjät myös huomioivat saamansa palautteen.

Nyt kaupunki on aloittanut jälleen uuden kyselyn osayleiskaavaan liittyen. Yleiskaavapäällikkö Kontio toteaa, että lähdemme liikkeelle rohkeasti eri tavalla kuin edelliskerralla. Meillä ei ole valmiina malleja vaan kutsumme kaupunkilaiset suunnittelemaan Porvoon kehitystä. Toivottavasti tämä tällä kertaa todella tapahtuu.

Virkamiesten ja valtuutettujen on jatkossa huomattavasti paremmin kuunneltava asiakkaittaan eli porvoolaisia. Tämä on uuden valtuuston yksi tärkeitä tehtäviä.

Lisää julkaisuja

20.1.2022

”Tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten” – kaupunginhallitus päättää Porvoon myytävistä ja purettavista kiinteistöistä helmikuussa

Julkaistu Uusimaa lehdessä 19.1.2022. Kirjoittaja Jyrki Hämäläinen Porvoon kaupunginhallitus ei maanantaina tehnyt päätöksiä kaupungin omistamien kiinteistöjen kohtalosta (UM 15.1.22). Asia

4.1.2022

Olkoon vuosi 2022 tekojen vuosi

Julkaistu Uusimaa sanomalehdessä 4.1.2022 Porvoossa tulee tänä vuonna päästä suunnitelmista toteutukseen. Tämä on selkeä ja vahva viesti, joka ontullut ainakin

17.12.2021

Ensin on vietävä läpi muutosprosessi

SOTE-uudistuksen toteutukseen kokonaisuudessa on Suomessa arvioitu kuluvan tulevina vuosina 5 000 – 7 000 miljoonaa euroa (5-7 miljardia €). Edellisen hallituksen aikana puhuttiin jopa miljardien säästöistä.