Silta
Jorma Wiitakorpi / Kirjoituksia / Lisää lumovoimaa Porvooseen

Lisää lumovoimaa Porvooseen

Julkaistu:

Kaupinginhallituksen puheenjohtajan tervehdys Julkaistu Akilles Bandyn vuosijulkaisussa 2021.

Porvoon kaupungin strategiassa tavoitteina ovat mm. olla suosituin kotikaupunki ja paras arkenakin. Pohdimme jatkuvasti, kuinka Porvoo voisi lisätä kaupungin vetovoimaa ja pitovoimaa, joiden myötä saamme lisää ihmisiä ja yrityksiä Porvooseen.  Positiivisen kehityksen aikaansaamiseksi tarvitaan myös lumovoimaa.  Tämän lumovoiman luomisessa ja kasvattamisessa Porvoossa Akilleen Bandylla on merkittävä tehtävä. Jos ulkopaikkakuntalaisilta kysyy, mitä sinulle tulee mieleen, kun sanotaan Porvoo, niin vastauksena saamme useimmiten vanha kaupunki ja Runeberg, mutta monet toteavat myös jääpallo ja Porvoon Akilles.

Akilles Bandyllä on käynnistymässä otteluiden osalta 100. vuosi ja kaupungilla on 675- vuotisjuhlavuosi, joita molempia on valitettavasti leimannut pandemian rajoitteet erilaisten tapahtumien järjestämisessä. Nyt rajoitteet ovat ulkoilmatilaisuuksissa pääosin poistuneet, ja meillä kaikilla porvoolaisilla on positiivista patoumaa päästä tapaamaan toisiamme kasvokkain sekä osallistumaan erilaisiin liikunta- ja kulttuuritapahtumiin.

Akilles Bandy toimii myös aktiivisesti kaikenikäisten liikunnan motivoijana ja lapsi- sekä nuorisotyöntekijänä. Tämä toiminta on erittäin arvokasta varsinkin nyt pandemian jälkeen. Tästä kuuluu suuri kiitos kaikille mukanaolijoille.

Jag minns ännu väl då jag över 50 år sedan bekantade mig för första gången med traditionella matchen mellan Akilles och HIFK på annandag jul. Stämningen var hög och bollplanens läktare var smockfull med bandy entusiaster. Samma stämning har fortsatt genom årtiondena. Jag tror att vi bandy entusiaster från Borgå regionen och längre ifrån kommer att fylla läktaren igen gång efter gång hela säsongen. 

Menestyvän joukkueen taustalla on aina hyvin tehdyt ”kotityöt” ja tukijoukot. Olen suurella mielihyvällä seurannut ja arvostanut sitä perusteellisuutta, jolla Akilles Bandy organisaation eri taustavaikuttajat, valmennus ja kannustusjoukot, kuten Trömpperit ovat viime vuosina toimineet. Kahtena viime vuonna on saavutettu Suomen mestaruus ja Cupin voitto. Jo vanha suomalainen sanontahan toteaa, että ei kahta ilman kolmatta ja nähdäkseni joukkueella ei voikaan olla muuta tavoitetta kuin mestaruus. Minulla oli kaksi vuotta sitten VIP -lippu ostettuna mestaruusotteluun, jota valitettavasti ei yleisö päässyt katsomaan muuta kuin TV:n välityksellä. Tilaan tällä kaudella jo etukäteen liput tulevan kauden päätökseen, johon toivottavasti yleisökin pääsee mukaan.

Toivotan onnea ja menestystä kaikille Akilles Bandyn joukkueille tulevalle kaudelle. Luonnollisesti odotamme keväällä kauden huipennusta, mestaruusottelua Porvoossa.  Ison tekojään äärellä tavataan!              

Jorma Wiitakorpi

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja

Lisää julkaisuja

20.1.2022

”Tämä olisi pitänyt tehdä jo kauan sitten” – kaupunginhallitus päättää Porvoon myytävistä ja purettavista kiinteistöistä helmikuussa

Julkaistu Uusimaa lehdessä 19.1.2022. Kirjoittaja Jyrki Hämäläinen Porvoon kaupunginhallitus ei maanantaina tehnyt päätöksiä kaupungin omistamien kiinteistöjen kohtalosta (UM 15.1.22). Asia

4.1.2022

Olkoon vuosi 2022 tekojen vuosi

Julkaistu Uusimaa sanomalehdessä 4.1.2022 Porvoossa tulee tänä vuonna päästä suunnitelmista toteutukseen. Tämä on selkeä ja vahva viesti, joka ontullut ainakin

17.12.2021

Ensin on vietävä läpi muutosprosessi

SOTE-uudistuksen toteutukseen kokonaisuudessa on Suomessa arvioitu kuluvan tulevina vuosina 5 000 – 7 000 miljoonaa euroa (5-7 miljardia €). Edellisen hallituksen aikana puhuttiin jopa miljardien säästöistä.